Massief houten tafelblad

Massief hout

Massief hout

 

Onderhoud massief hout

Tafel-design en TafelOpMaatOpKleur vinden kwaliteit erg belangrijk. Wij selecteren de door ons verwerkte houtsoorten zorgvuldig. Hout is een natuurproduct en heeft daarom extra aandacht nodig. Om optimaal te kunnen genieten van een massief houten tafel, willen wij informatie geven over het onderhoud van de tafel.
Een massief houten tafelblad bestaat uit aan elkaar verlijmde delen. Geen enkele boom is gelijk. Elke tafel heeft zijn eigen, unieke uitstraling en houtbeeld. Hierdoor kan het qua kleur en structuur altijd wat afwijken van de tafel die bij ons in de showroom of op de website te zien is.
Ook de manier van omgaan met de tafel is erg essentieel voor de kleur, structuur en levensduur.

Tips massief hout

Voorbeelden van massieve houtsoorten zijn: bankirai, noten, populieren, essen, eiken of iepen. De massieve houtsoorten worden aangeboden met o.a. een glanzende lak, een matte lak of een olie. Massief houten meubelen bestaan voor 100% uit echt hout en reageren op licht en luchtvochtigheid. Vooral in de eerste paar weken is de tafel extra gevoelig voor licht en neemt het hout zijn definitieve kleur aan. Het is raadzaam eventuele decoratie voorwerpen op de tafel regelmatig te verplaatsen en te streven naar een luchtvochtigheid van 60% om krimpen, kleine kop- en droogtescheurtjes te voorkomen.

Afwerking met olie

Olie afwerking wordt gebruikt om de natuurlijke uitstraling van het hout beter tot zijn recht te laten komen. Olie reinigt, verzorgt en beschermt het hout. Je kunt een geoliede tafel reinigen met een droge of licht vochtige doek. Gebruik nooit bijtende schoonmaakmiddelen zoals afwas- of reinigingsmiddel. Mocht de tafel na verloop van tijd moeilijker schoon te krijgen zijn of een ‘schraal’ uiterlijk vertonen, dan kun je de tafel een opknapbeurt geven met onderhoudsolie. Doe de olie op een droge doek en breng een dunne laag aan op de schone en droge tafel. Wrijf altijd met de houtnerf mee voor het beschermen van het hout, dat geeft de tafel een langere levensduur.

Afwerking met lak

Bij Tafel op Maat op Kleur gebruiken wij de beste lakken voor de afwerking van onze tafels. Deze voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Zijdeglans lak geeft een lichte glans aan het hout, terwijl de naturel mat lak juist zorgt voor een bijzonder matte uitstraling en het effect geeft van een niet gelakt oppervlak.
Door de speciale oppervlaktestructuur van de naturel mat lak kan er door sterk kleurende stoffen (koffie, sappen en inkten) bij langdurige belasting verkleuring ontstaan.

De lak bereikt na ongeveer twee maanden zijn maximale hardheid. Vermijd in deze periode zware belasting en reinig de tafel uitsluitend met een licht vochtige doek evt. met hiervoor geschikt mild schoonmaakmiddel. Overvloedig gebruik van water kan de laklaag aantasten, met als gevolg een witte “melkachtige” verkleuring. Het is dan ook belangrijk gemorste vloeistoffen binnen 20 minuten te verwijderen.
Neem bij dagelijks gebruik geen risico: gebruik onderzetters onder harde en hete voorwerpen en voorkom hiermee  krassen en krimpen.

Kijk voor informatie over andere tafelblad afwerkingen bij HPL van Abet of bij Desktop van Forbo.


Product samenstellen

Een ogenblik geduld a.u.b.